Ενίσχυση των υποδομών του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού προωθεί η νυν Περιφερειακή Αρχή στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, είναι το δίπολο στο οποίο στηρίζεται η ανάπτυξη της Θεσπρωτίας, υπογράμμισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια περιοδειών του σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, συνοδευόμενος από τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

«Η Περιφερειακή Αρχή, τόνισε, έχει ήδη συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση προβλημάτων και στην προώθηση νέων δράσεων που βελτιώνουν τις υποδομές και προωθούν την ανάπτυξη, τόσο στον τουρισμό, όσο και στον αγροτικό τομέα».

Ειδικότερα κατά την περιοδεία του στο Δήμο Φιλιατών και σε επαφές που είχε με κατοίκους, αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια από την Περιφέρεια, λύνοντας σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι. Μεταξύ άλλων, σημείωσε την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Καλαμά και το φράγμα Ραγίου, τη συνδρομή στους ΤΟΕΒ Ελαίας, Βρυσέλας και Αετού για την λειτουργία των αντλιοστασίων τους, στις παρεμβάσεις για την επίλυση του ζητήματος των βοσκοτόπων, (που οδήγησε και στην πρόσφατη ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης) κ.α. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής είναι η ένταξη του αναδασμού του κάμπου της Ελαίας στο νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρθηκε επίσης και στις οδικές υποδομές, τονίζοντας ότι παρά την δραματική περικοπή πόρων η Περιφέρεια, μερίμνησε για την αποκατάσταση ζημιών και προχώρησε σε βελτιώσεις του υπάρχοντος δικτύου. Παράλληλα προωθεί τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης της λωρίδας Σαγιάδας με τα Αλβανικά σύνορα, για την οποία έχει ήδη εγκρίνει το ποσό των 500.000 ευρώ. «Η ακριτική επαρχία Φιλιατών, θα έχει την απόλυτη στήριξή μας την ερχόμενη πενταετία, καθώς είναι μια από εκείνες τις περιοχές που, μέσω ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για αντιστροφή του σημερινού κλίματος και την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων», τόνισε ο Αλεξ. Καχριμάνης.

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα κυριάρχησαν στις συναντήσεις που είχε ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με κατοίκους χωριών της παραθαλάσσιας ζώνης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την προώθηση προς ένταξη της μελέτης για την αποχέτευση Συβότων – Πέρδικας και Πλαταριάς. «Το συγκεκριμένο έργο, το έχουμε υποσχεθεί την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Με τη συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας, το ωριμάσαμε και τώρα αναμένουμε την ένταξή του για χρηματοδότηση. Είναι το βασικότερο ίσως έργο υποδομής για τα παράλια της Θεσπρωτίας και την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος», ανέφερε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης. Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, επεσήμανε τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν για αύξηση του τουρισμού την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο και στις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια για την προβολή της Ηπείρου στις ελληνικές και ξένες τουριστικές αγορές. «Βασικός μας στόχος ήταν και παραμένει η διασύνδεση του τουρισμού με τις τοπικές παραγωγικές μονάδες και ήδη το πρώτο βήμα γίνεται με την πρωτοβουλία καθιέρωσης του Ηπειρωτικού πρωινού στα ξενοδοχεία μας», πρόσθεσε. Ο υπ. Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης τους κατοίκους για τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για τις βελτιώσεις των οδικών υποδομών, καθώς και τις νέες παρεμβάσεις που εξετάζονται για αποστραγγιστικά- αντιπλημμυρικά έργα.

Επισκέψεις, συναντήσεις και ομιλίες- κατά περίπτωση- έγιναν σε Κεραμίτσα, Φιλιάτι, Μαζαρακιά, Καρτέρι, Πέρδικα Σύβοτα και Πλαταριά.