Αλέξ. Καχριμάνης: Πραγματικότητα οι νέες οδικές συνδέσεις στην Π.Ε. Ιωαννίνων

«Η περιοχή των Γραμμενοχωρίων και η ευρύτερη του Δήμου Ζίτσας, με την ολοκλήρωση της 13ης επαρχιακής οδού και τη σύνδεσή της με την Εγνατία Οδό, βγαίνει από την απομόνωση, αποκτά αναπτυξιακές προοπτικές και δημιουργεί συνθήκες επιστροφής νέων για την δραστηριοποίησή τους σε παραγωγικές δράσεις», τόνισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συναντήσεις που είχε με κατοίκους και φορείς τοπικών κοινοτήτων.

Στην περιοδεία του ο Αλεξ. Καχριμάνης, που συνοδεύονταν από την υποψ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη και υποψ. Περιφερειακούς συμβούλους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης», πρόσθεσε ότι η 13η επαρχιακή οδός ήταν ένα έργο για το οποίο έγινε πολύχρονη προσπάθεια για να φτάσει στο στάδιο κατασκευής: «Κάποιοι – ανέφερε ακόμη - δεν πίστευαν ότι θα γινόταν μια μέρα πραγματικότητα, όπως το ίδιο συνέβη και με άλλα έργα που ήδη εκτελούνται σήμερα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, όπως είναι ο δρόμος Τύρια- Σιστρούνι, ο δρόμος Ελληνικό – Καλέντζι, η σύνδεση Αμφιθέας- Λυκοστόμου (Κρανούλας). Πρόκειται για έργα που βελτιώνουν συνολικά τις οδικές υποδομές και αποτελούν τη βάση για συνέχιση των παρεμβάσεων μας, προς Τζουμέρκα, Πρέβεζα καθώς και τη σύνδεση του Βορειοδυτικού τμήματος των Ιωαννίνων με την Εγνατία Οδό».

Σε άλλες συναντήσεις, τέθηκαν επίσης και ζητήματα που αφορούν τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα:

«Η Περιφερειακή Αρχή στην τρέχουσα θητεία της, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση θεμάτων που προκαλούσαν εμπόδια στους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα, όπως ήταν η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, η προώθηση του προγράμματος εξηλεκτρισμού, αποστραγγιστικά έργα, αναδασμοί κ.α.. Τη νέα πενταετία, στόχος μας είναι να αναπτυχθούν νέες παραγωγικές μονάδες, που να έχουν τη δυνατότητα παραγωγής ποιοτικών προϊόντων, αποτελώντας σημείο αναφοράς της περιοχής», υπογράμμισε ο Αλεξ. Καχριμάνης.

  • Περιοδεία έγινε στις τοπικές κοινότητες: Ζωοδόχος, Γραμμένο, Λευκοθέα, Σουλόπουλο, Πολύδωρο, Γρανίτσα, Βουτσαρά, Βροσύνα, Δεσποτικό, Κληματιά.