Τατιάνα Καλογιάννη - Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων

kalogianni 180Γεννήθηκε στα Ιωάννινα την 1η Ιανουαρίου 1968. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Σταύρου του Νικολάου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, με τον οποίο απέκτησαν 3 παιδιά το Νικόλα, την Αλεξία και τη Θεοδώρα.

Το 1990 απέκτησε το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού με κατεύθυνση – ειδικότητα Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού από το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Παράλληλα έλαβε εξειδίκευση στις Ειδικές θεμελιώσεις, σε συνεργασία με την Ecole Nationale des Pontset Chausséesμε έδρα το Παρίσι.

Από το 1993, είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Maîtrise de Spécialisation en Genie Urbain του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Λωζάνης (E.P.F.L.).

Γνωρίζει την γαλλική, αγγλική και ισπανική γλώσσα.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με:

Από το 1993 έως το 1995, την Αξιολόγηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου (Π.Ε.Π. Ι/1990-1993), ως Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης (Ηπειρωτική Αναπτυξιακή – Στ. Τσέτσης & Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί) για την ΕX-POST evaluation Π.Ε.Π. Ηπείρου 1990/93 & για την EX-ANTE evaluation Π.Ε.Π.Ηπείρου 1994/99.

Από το 1993 έως το 1996, ως επιβλέπων και σύμβουλος μηχανικός στα έργα του κοινοτικού προγράμματος LEADER I, στις επαρχίες Κόνιτσας και Πωγωνίου, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία "ΗΠΕΙΡΟΣ" Α.Ε.

Από το 1996 έως το 1998, με τη Γενική Διεύθυνση της Αναπτυξιακής Διαεπιμελητηριακής Εταιρείας Ηπείρου ΑΝ.Δ.Ε.Η.

Από το 1996 έως το 2001 με την αξιολόγηση έργων του προγράμματος Phare, ως Συνεργάτης / Αξιολογητής στο Consortium ECCORD και τελικά ως ResidentManager, στην Κορυτσά – Αλβανίας για τα έργα: α) Rehabilitation of Korce’s Old Bazaar & β) Feasibility Study for the Industrial Park of Korce.

Από το 1995 έως το 2002 ως μελετητής Δημοσίων έργων.

Από το 1999 έως 2005 με τη διοίκηση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας: «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης», με δραστηριότητα την διαχείριση & υλοποίηση αναπτυξιακών ανθρωπιστικών προγραμμάτων σε χώρες προτεραιότητας D.A.C. (Development Assistance Committee), της οποίας ήταν και ιδρυτικό μέλος.

Από το 2002 έως το 2010 με τη διοίκηση της Ανώνυμης τεχνικής εταιρείας VERITEKA.T.E.E..

Από το 2007 έως το 2010 με τη διοίκηση της Εταιρείας Αποθηκεύσεων και Συνδυασμένων Μεταφορών VERILOGA.E.

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 είναι Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων και υπεύθυνη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Είναι μέλος των: Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, European Federation of National Engineering Associations «FEANI», Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων, Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ιωαννίνων «ΔΙΩΝΗ»,«Σωματείου αρωγής, πρόληψης & θεραπείας παιδικών νοσημάτων» της Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Π.Γ.Ν.Ι., Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.) και της Επιτροπής Χωροταξίας της ΕΝ.ΠΕ.