Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άρτας (αλφαβητική σειρά)

Βαρέλης Δημήτρης

varelisΑνώτερος Αξιωματικός Στρατού Ξηράς ε.α

Γεννήθηκε στο Κομπότι Άρτας το 1970.

Είναι παντρεμένος με την Στυλιανή Στεργιούλα οδοντίατρο από την Καρδίτσα και πατέρας δύο παιδιών της Σταυρούλας και του Θεόδωρου.

Είναι Πτυχιούχος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ). Αποφοίτησε από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία και σχολές του στρατού ξηράς.

Γνωρίζει Αγγλικά σε χειριστικό επίπεδο.

Το 1988 εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ). Το 1992 αποφοίτησε όπου ονομάστηκε ανθυπολοχαγός πεζικού και στη συνέχεια υπηρέτησε σε μονάδες και επιτελεία του στρατού ξηράς. Του ανατέθηκε η διοίκηση διαφόρων μονάδων. Από το 2011 ως το 2013 ήταν Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλέκτων Άρτας. Διετέλεσε Επιτελής μονάδος, Μεραρχίας και στο ΓΕΕΘΑ.

Του απονεμηθήκαν όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Του απονεμήθηκε εύφημος μνεία από τον Α/ΓΕΣ διότι με κίνδυνο της ζωής του, τη νύχτα της 3ης Φεβρουαρίου 2010, στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου διέσωσε τη ζωή στρατιώτη κατόπιν ναυαγίου.

Το 2013 αποστρατεύτηκε κατόπιν αίτησης του με τον βαθμό του Συνταγματάρχη.

Βασιλείου Παύλος

vasileiouΜαθηματικός

Γεννήθηκε στα Λεπιανά Άρτας. Μεγάλωσε και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στην Άρτα.

Μετά το Λύκειο σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Κατόπιν εργάστηκε για μεγάλο διάστημα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, δίδαξε Μαθηματικά για πολλά χρόνια (περίπου 17) σε φροντιστήρια, βοηθώντας με επιτυχία πολλούς μαθητές να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σχολές υψηλής ζήτησης.

Στη συνέχεια διορίστηκε μέσω γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ στο δημόσιο, με ειδικότητα Μαθηματικός. Μετά το διορισμό του, δίδαξε σε δημόσια σχολεία στην Καστοριά (Άργος Ορεστικό), στην Πρέβεζα και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε σχολεία του νομού Άρτας.

Είναι μέλος, από το 1990, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Από το 2007 είναι ταμίας του παραρτήματος Άρτας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ταυτόχρονα και διαχειριστής του ιστότοπου www.emeartas.gr. Παράλληλα, διατηρεί και δική του ιστοσελίδα μαθηματικού περιεχομένου (που περιέχει, ανάμεσα στα άλλα, άφθονο πρωτότυπο δικό του εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου) που φιλοξενείται στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με τη διεύθυνση http://users.sch.gr/pavvasile/.

Είναι παντρεμένος με την Ευτυχία Παππά, και πατέρας δύο παιδιών, του Γιώργου 14 ετών και της Βασιλικής 12 ετών.

Ασχολείται εδώ και πολύ καιρό με τα κοινά. Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος αυτού, ήταν για χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Λεπιανιτών Άρτας «Ο Άγιος Νικόλαος».

Επίσης τον ενδιαφέρει και ο αθλητισμός σε ερασιτεχνικό κυρίως επίπεδο. Από την αγάπη του γι’ αυτόν και τη διάθεσή του για προσφορά στο χώρο του αθλητισμού τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε πρόεδρος του αθλητικού ομίλου Αγίου Δημητρίου (Κυράτσα) με στόχο την προώθηση του αθλητισμού στην περιοχή του.

Καϊντάσης Ιωάννης

kaintasisΔικηγόρος

Ο Γιάννης Καϊντάσης, γεννήθηκε το 1975 στην Άρτα, γιος του Υπομηχανικού Νίκου Καϊντάση και της εργοδηγού Ευαγγελίας Παπαχρήστου.

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι Δικηγόρος παρ’ Εφέταις στην Άρτα.

Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Σοφία Ευστ. Τράμπα και έχουν έναν γιο.

Κατέρης Ιωάννης

katerisΕπιχειρηματίας - Κτηνοτρόφος

Γεννήθηκε στη Φανερωμένη Άρτας. Είναι ο πρώτος από τέσσερα παιδιά μιας γεωργοκτηνοτροφικής οικογένειας, η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα της κτηνοτροφίας με αντικείμενο την εκτροφή μόσχων και χοίρων και στον τομέα της γεωργίας με την καλλιέργεια ροδιάς.

Τελειώνοντας το Δημοτικό Σχολείο Χανόπουλου Άρτας, γράφτηκε στο Γυμνάσιο Ροδαυγής και στη συνέχεια αποφοίτησε από το οικοτροφείο Πωγωνιανής.

Από το 1980 ως και το 1998 υπηρέτησε ως γραμματέας στη γενέτειρά του, μια μικρή, ορεινή και άγονη κοινότητα. Υπήρξε γραμματέας στο Δήμο Ξηροβουνίου Άρτας και στη συνέχεια στο Δήμο Αρταίων από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Είναι πατέρας δύο παιδιών, του Παντελή, που είναι απόφοιτος Φαρμακευτικής και της Σεβαστής, που είναι μαθήτρια Λυκείου.

Κατά καιρούς διετέλεσε:

Θ. Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών- Επικοινωνιών

Μέλος Δ.Σ. Πάρκου Τζουμέρκων

Μέλος Δ.Σ. BIC ΗΠΕΙΡΟΥ

Μέλος Δ.Σ. Χοιροτρόφων Ηπείρου

Εκπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Χοιροτρόφων Ελλάδος

Μέλος Δ.Σ. Χοιροτροφικών Επιχειρήσεων Ηπείρου Α.Ε.

Μέλος Δ.Σ. Αθλητικού Ομίλου Ξηροβουνίου

Κατσίμπρα Χριστίνα

katsimpraΟικονομολόγος - Τελωνειακός

Γεννήθηκε στην Γερμανία (παιδί οικονομικών μεταναστών) και κατάγεται από το Νεοχώρι Άρτας, όπου έζησε και μεγάλωσε μέχρι την αποφοίτησή της από το Γενικό Λύκειο Νεοχωρἰου.

Είναι Οικονομολογος, Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχ/σεων, με ειδίκευση στη λογιστική και χρηματοδοτική διοίκηση, με πολύ καλή γνώση Αγγλικών και Η/Υ.

Mε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στον κλάδο των Τελωνειακών. Έχει υπηρετήσει σε διάφορους τομείς του κλάδου, στις εξής υπηρεσίες: Τελωνείο Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», Τελωνείο Κήπων (Συνοριακό), Διεύθυνση Προσωπικού Υπ. Οικονομικών, Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπ. Οικονομικών, Στ΄ Τελωνείο Πειραιά (Τομέας Αυτοκινήτων), Τελωνείο Κέρκυρας (Δ/νση Περιφέρειας), Τελωνείο Άρτας (έως και σήμερα ως υπεύθυνη Γραφείου Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης).

Το 2008 - 2010 ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλιστικό φορέα του κλάδου και εκλέχτηκε με τον συνδυασμό της ΔΑΚΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ στις εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. της 1ης Ε.Τ.Υ. στην Περιφέρεια Αττικής.

Λάτρης των αθλητικών δραστηριοτήτων και της μουσικής.

Από το 2010 έως και σήμερα κατοικεί μόνιμα στον Ν. Αρτας.