Χουλιάρας Βασίλης

xouliarasΙατρός Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Επιμελητής Ορθοπαιδικής Κλινικής Γ.Ν. Άρτας

Ο Βασίλης Χουλιάρας γεννήθηκε στην Άρτα το 1972.

Το 1990 αποφοίτησε με άριστα από το 3ο Λύκειο Άρτας και την ίδια χρονιά εισήχθη κατόπιν Πανελληνίων Εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ασχολήθηκε έντονα με τις ανταλλαγές των φοιτητών Ιατρικής ως μέλος της HELMSICΙωαννίνων, όπου κατείχε διάφορα αξιώματα και εκεί ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τα διαφορετικά συστήματα Παιδείας και Υγείας όλων των Ευρωπαϊκών χωρών.

Το 1996 αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και για μία τριετία 1996-1999 εργάσθηκε για πρώτη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας ως ειδικευόμενος στην Χειρουργική και στην Ορθοπαιδική κλινική, όπως επίσης και ως αγροτικός Ιατρός στο περιφερειακό Ιατρείο Κορφοβουνίου.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, από το 2001 έως το 2006 εργάσθηκε ως ειδικευόμενος στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων υπό τη διεύθυνση του καθ. Π.Ν.Σουκάκου. Στα χρόνια της ειδίκευσης του στην κλινική ασχολήθηκε με όλες τις επιστημονικές δραστηριότητες της κλινικής και ξεκίνησε την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής στην Χειρουργική του Προσθίου Χιαστού, η οποία ήταν και η αφετηρία για το πλούσιο επιστημονικό του έργο. Σε αυτό αξιοπρόσεκτη θέση πέραν από τις ομιλίες και τις δημοσιεύσεις στον Ιατρικό τύπο κατέχουν και οι βραβεύσεις των εργασιών στο αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής τόσο σε Πανελλήνια όσο και σε Πανευρωπαϊκά συνέδρια.

Από το 2006 έως το 2007 εργάσθηκε στην κλινική ATOSστην Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, στο πλαίσιο της υποτροφίας «Γεώργιος Νούλης», όπου και εξειδικεύτηκε στην Χειρουργική των Αθλητικών κακώσεων και στην Αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος, του ώμου και της ποδοκνημικής.

Από το 2008 έως και σήμερα εργάζεται ως Επιμελητής στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Άρτας.

Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις και ομιλίες σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια, έχει δημοσιεύσεις στον Ιατρικό Ελληνικό και Διεθνή τύπο, είναι μέλος της Παγκόσμιας Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ISAKOS), της Πανευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ESSKA), της Διεθνούς Εταιρείας ανακατασκευής του Αρθρικού Χόνδρου (ICRS), της Ελληνικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας (ΕΕΧΟΤ) και τέλος της ΕλληνικήςΑρθροσκοπικής Εταιρείας (ΕΑΕ) στην οποία είναι και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ.

Είναι Ιατρός της Α.Ε. Καραϊσκάκης, ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλά αθλητικά σωματεία της περιοχής.

Είναι παντρεμένος με την Έλλη Οικονόμου (Παιδίατρο) και έχει μαζί της 2 παιδιά, την Αντωνία 14 ετών και τον Θοδωρή 11 ετών.