Λαμπίρης Γεώργιος

lampirisΤαξίαρχος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Γεώργιος Λαμπίρης του Θεοδώρου είναι Ταξιάρχος ε.α. της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, τέως Aγρονομικός Διευθυντής στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αγροφυλακής, και πρώην Προέδρος της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών περιοχής Λάκκας Σουλίου

Γεννήθηκε το 1953 στο Σενίκο του Δήμου Δωδώνης, Ιωαννίνων.

Είναι Απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος επί θεμάτων ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Εκπαιδεύτηκε σε θέματα Προστασίας και Ασφάλειας Επισήμων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.).

Α. Στην Ελληνική Αστυνομία:

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, υπηρέτησε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, ως Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Σχεδιασμού Επιχειρήσεων

Το 2006 ανέλαβε Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και διετέλεσε Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών / Εθνικής Μονάδας Πληροφοριών (Σ.Ο.Δ.Ν./Ε.Μ.Π.), καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.)

Β.Κατά την περίοδο 2007-2010 διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηπειρωτών περιοχής Λάκκας Σουλίου, η οποία αντιπροσωπεύει συνολικά 39 Πολιτιστικούς Συλλόγους και Αδελφότητες Αποδήμων.

Γ. Στην Ελληνική Αγροφυλακή, ως Αγρονομικός Διευθυντής,ήταν Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Αγροτικού Περιβάλλοντος, Αγροτικών Φυσικών Πόρων και Αγροτικής Ασφάλειας και μέλος του Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων και Επιτελικού Σχεδιασμού στο Αρχηγείο αυτής.

Δ.Συνεντεύξεις, ομιλίες και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικό τύπο.

Ε.Είναι έγγαμος, μετά της Ανθούλας Βασιλείου - Λαμπίρη και έχουν ένα παιδί.