Λάζος Ιωάννης

lazosΤέως Δ/ντης Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα από γονείς καταγόμενους από τη Δαφνούλα και το Ελληνικό Ιωαννίνων.

Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Τσαχαλά, υπάλληλο της Στατιστικής Υπηρεσίας και έχουν ένα γιο, το Βασίλη.

Είναι απόφοιτος του Λυκείου Αρρένων Ιωαννίνων, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Υπηρέτησε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και από το 1999 ήταν Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Επιθεώρησης Ηπείρου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Περιφερειολόγων Ελλάδος και αξιολογητής – εμπειρογνώμονας του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ..

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας υπήρξε Πρόεδρος της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής Ι.Κ.Α. Ιωαννίνων, Πρόεδρος της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής Ο.Α.Ε.Ε. Ηπείρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Επίλυσης Ασφαλιστικών Διαφορών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ο.Α.Ε.Δ. Ηπείρου και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το 1999 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παμβώτιδος Ιωαννίνων και τη διετία 2001-2003 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παμβώτιδος Ιωαννίνων.