Ευθυμίου Ιωάννης

euthimiouΟικονομολόγος - Δημόσιος Υπάλληλος

Γεννήθηκε στο Καναλάκι Πρέβεζας το 1962, από την Αθηνά και τον Σταύρο Ευθυμίου. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στο Καναλάκι Πρέβεζας.

Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, από όπου αποφοίτησε ως Οικονομολόγος.

Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του τμήματος Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας του Ε.Σ.Υ.

Επίσης αποφοίτησε από το τμήμα Στελεχών Λογιστηρίου της Ανώτερης Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Αθηνών).

Επιπλέον αποφοίτησε από τη σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.).

Γνωρίζει καλά την Αγγλική γλώσσα.

Είναι παντρεμένος με την Σαρακατσάνα, Πολυξένη Καζούκα, με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον Σταύρο και τον Ηλία.

Το 1992 διορίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σε θέση του κλάδου Διοικητικού-Οικονομικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα, ως στέλεχος Διοίκησης.

Διετέλεσε προϊστάμενος σε τμήματα, καθώς και υπεύθυνος σε γραφεία της Διοικητικο-Οικονομικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε. εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Διετέλεσε αιρετό μέλος του Ειδικού Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Συμμετείχε σε συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ως αιρετός εκπρόσωπος της Δ.Α.Κ.Ε. εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Εκπροσώπησε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ημερίδες με θέμα «τη χάραξη Περιφερειακού Χάρτη Υγείας». Συμμετείχε, ως στέλεχος Διοίκησης, σε σειρά Πανελλήνιων Επιστημονικών Συνεδρίων του Νοσοκομειακού Managementκαι επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικών με την Υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Τέλος, είναι εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα υγείας από 26 Μαρτίου 2013 και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Η κοινωνική του προσφορά είναι πολύπλευρη.