Φίλη Αντιγόνη

fili antigoniΚαθηγήτρια Γερμανικών

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και πέρασε τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής της στο Προδρόμι Παραμυθιάς. Μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1987. Σπούδασε Αρχαία Ελληνική, Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία, καθώς και Γυμναστική Ακαδημία στο Αμβούργο Γερμανίας, όπου και εργάστηκε ως επιστημονική βοηθός στο τμήμα Ιστορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αμβούργου.

Δραστηριοποιήθηκε ως μέλος και ως γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Αμβούργου και περιχώρων. Tο 1993 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πανηπειρωτικό Συνέδριο στις Βρυξέλλες και το 1995 εκλέχτηκε εκπρόσωπος της Νεολαίας Αμβούργου στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμου Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο διάστημα ήταν γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Αμβούργου.

Εργάζεται ως καθηγήτρια Γερμανικών στην Ηγουμενίτσα και την Παραμυθιά. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Θεατρικής Εταιρίας Τέχνης και Οράματος (ΘΕΑΤΟ). Εξελέγη για τέταρτη διετία μέλος του Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, στον οποίο ήταν και Αντιπρόεδρος. Ήταν επίσης γραμματέας του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Προδρομίου.

Διετέλεσε τακτικό μέλος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και μέλος της επιτροπής προγραμμάτων. Το 2006 συμμετείχε στις νομαρχιακές εκλογές με το συνδυασμό ΝΕΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ. Τον Οκτώβριο του 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Θεσπρωτίας. Στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος Ηπείρου με το συνδυασμό ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ του Αλέξανδρου Καχριμάνη. Είναι μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα α΄ θμιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης με ενεργή παρουσία στον εθελοντισμό και έντονη κοινωνική δράση.

Είναι παντρεμένη με το Γεράσιμο Θ. Πασχάλη και έχει δύο παιδιά, το Θεόδωρο και την Ανδρονίκη - Σταματίνα.