Μαργαρίτα Γκογκάκη

Γκογκάκη Μαργαρίτα

Η Μαργαρίτα Δ. Γκογκάκη, με καταγωγή από τους Καλαρρύτες Τζουμέρκων, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα, όπου ζει με τον σύζυγό της Σπύρο Πασχάλη  (Αστυνομικό) και τα δύο ανήλικα αγόρια τους.

Αποφοίτησε από τον Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ακολούθως ασκήθηκε ως Υπότροφος στην Ειδική και Θεραπευτική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία στην Ιταλία (Τρέντο). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές αρχικά στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική και μετέπειτα στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, όπου έχει συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση.

Έχει άριστη γνώση της αγγλικής και ιταλικής γλώσσας, της ισπανικής και της γραφής τυφλών Braille.

Διετέλεσε, επί σειρά ετών, Επιστημονική Διευθύντρια στο Οικοτροφείο Στέγη Αυτιστικών Ατόμων “Ελένη Γύρα” στη Ζίτσα Ιωαννίνων.

Έχει αναλάβει τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για τον αυτισμό καθώς και διάφορων πολιτιστικών δράσεων στα Ιωάννινα. Έχει επίσης παρουσιάσει επιστημονικές της εργασίες σε ημερίδες και συνέδρια σε αρκετές πόλεις.

Διενεργεί επιστημονικές συνεργασίες με φορείς σε θέματα Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης.

Είναι πλέον των 20 ετών Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου έχει τιμηθεί με μετάλλιο για τη συνεχή προσφορά της. Δραστηριοποιείται επίσης εθελοντικά σε Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία.

Διατελεί Αντιπρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Καλαρρυτών «Η Πίνδος» και μακροχρόνια ενεργό μέλος του.

Scroll to Top