Κολιού Μαρία

Κολιού – Κωστούλα Μαρία

Η Μαρία Κολιού-Κωστούλα γεννήθηκε στα Ιωάννινα και κατοικεί στη Πεδινή Ιωαννίνων. Είναι κόρη του Παναγιώτη Κολιού πρώην Γενικού Διευθυντή της Νομαρχίας Ιωαννίνων και πρώην Αντινομάρχη Ιωαννίνων με Νομάρχη τον νυν και ξανά υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη. Έλκει την καταγωγή της από το Καλοχώρι του Δ. Ζίτσας και από το Μεγάλο Περιστέρι του Δ. Μετσόβου.

Είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος και εργάζεται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στις Βιολογικές Καλλιέργειες και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Τμήμα Χημείας, στον Τομέα των Τροφίμων.

Είναι παντρεμένη με τον Πολιτικό Μηχανικό Χαρίλαο Κ. Κωστούλα με καταγωγή από το Τέροβο του Δ. Δωδώνης και την Πεδινή του Δ.Ιωαννιτών και έχουν ένα γιό τον Κωνσταντίνο.

Έχει παρακολουθήσει συνέδρια που σχετίζονται με την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.

Έχει επικαιροποιήσει τις γνώσεις της σε επιστημονικά θέματα και τεχνολογίες περιβάλλοντος (Α.Π.Θ., Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Πατρών).

Έχει λάβει μεταπτυχιακή επιμόρφωση στις «Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας» από το Ε.Α.Π.

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα που σχετίζονται με Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή, Διδακτική της Ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας, Εκπαίδευση Προσφύγων.

Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτιδα του Δ. Ζίτσας και Υπεύθυνη για την δημιουργία του Γραφείου Υποστήριξης – Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής.

Συμμετείχε σε μελετητικές ομάδες για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που σχετίζονταν με αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά.

Εργάσθηκε στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ιωαννίνων και στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Ιωαννίνων.

Υπήρξε ανάδοχος έργου στη Δ/νση Αστικής Κατάστασης & Αλλοδαπών & Μετανάστευσης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Γνωρίζει άριστα την Αγγλική, την Γαλλική και την Ιταλική Γλώσσα. Είναι κάτοχος του ECDL Core Certificate.

Είναι έφορος πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου «ΠΗΓΑΣΟΣ» Ιωαννίνων.

Έχει εργασθεί εθελοντικά (LIFE ’95)  για την τουριστική αναβάθμιση της Τήνου ως προς το φυτικό υλικό και την αρχιτεκτονική τοπίου.

«Επιλέγουμε με γνώμονα το ήθος, τις ικανότητες, την όρεξη για δουλειά και την αγάπη για τον τόπο!!!»

«Δώστε ώθηση στο νέο και διαφορετικό, ώστε η Περιφέρεια Ηπείρου να καταστεί Αξιοβίωτη και Αυτοτροφοδοτούμενη, με εξωστρεφή ανάπτυξη, εστιασμένη στις παραγωγικές δραστηριότητες που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα και ενισχύουν την τοπική ταυτότητα, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και τον πολίτη της Ηπείρου !!!»

Στοιχεια Επικοινωνιας

Τηλ:6977275452

Email:mariakoliou77@yahoo.gr

Scroll to Top