Μητρογιάννη Ευαγγελία

Μητρογιάννη Ευαγγελία

Κατάγεται από τα Θεοδώριανα Άρτας και διαμένει στον Άγιο Δημήτριο Πέτα Άρτας.

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και είναι κόρη του Χρήστου Μητρογιάννη  – απόστρατου Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος –  και της Ελένης Κουτσιούκη.

Είναι παντρεμένη με τον Ηλία Τάτση – Υπαξιωματικό Π.Α. –  από το Παλαιοχωράκι Δημαριού και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο 10 ετών και την Ελένη 7 ετών.

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Πρέβεζας και σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Βιολογίας.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Βιολογική Ωκεανογραφία και έχει άριστες γνώσεις Αγγλικής (C2) και Ιταλικής Γλώσσας (B2).

 Έχει εκδώσει δύο επιστημονικά συγγράμματα σχετικά με την βιολογία και την αλιεία και έχει συμμετάσχει σε διεθνή προγράμματα, συνέδρια και επιμορφώσεις σχετικά με το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, τη διοίκηση και την παιδαγωγική.

Από το 1998 έως το 2007, παράλληλα με τις σπουδές της, υπηρέτησε ως Υπαξιωματικός στο Λιμενικό Σώμα σε καίριες θέσεις όπως το Τμήμα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Πειραιά και το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού.

Το 2007 κατόπιν γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ διορίστηκε ως εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Άρτα και πρόσφατα κατά τις κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης τοποθετήθηκε ως Διευθύντρια στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Άρτας.

Έχει υπάρξει Γενική Γραμματέας στην Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας συμμετέχοντας ενεργά στην εκδοτική ομάδα της εφημερίδας «Τα Θεοδώριανα» και οργανώνοντας αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις στον τόπο καταγωγής της.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Πέτα και από το 2011 έως σήμερα Γενική Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ. Με την ιδιότητά της αυτή έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ και έχει συνδράμει στη διοργάνωση εκδηλώσεων ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και παράδοσης.

Scroll to Top