Νάκου Δασούλα Αγνή

Νάκου – Δασούλα Αγνή

Γεννήθηκε το 1973 στην Καστρίτσα Ιωαννίνων, όπου και μεγάλωσε.

Εργάστηκε από το 1998 ως νοσηλεύτρια στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας», στο Γ.Π.Π.Ν. Λάρισας» και από το 2007 στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Το 2019 εξελέγη πρώτη σε ψήφους περιφερειακή σύμβουλος με την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» του Αλέξανδρου Καχριμάνη και από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ασκεί  καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας και προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Παράλληλα είναι:

Μέλος της εφοροεπιτροπείας των Αγαθοεργών Καταστημάτων Ιωαννίνων

Μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος Κωνσταντίνου Κατσάρη

Μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος «Ευαγγέλου Αντωνιάδη»

Ταμίας της διοικητικής επιτροπής του γηροκομείου «Ζωσιμάδων Ιωαννίνων» και του παραρτήματος «Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας»

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 χειρίστηκε και συντόνισε στο επίπεδο της Περιφέρειας Ηπείρου τα θέματα διαγνωστικών ελέγχων, εμβολιασμών και προστασίας του πληθυσμού.

Είναι παντρεμένη με τον Διαμαντή Δασούλα, Αξιωματικό (Μηχανικό) της Πολεμικής Αεροπορίας και μητέρα τριών παιδιών, του Γιάννη, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού – υποψηφίου διδάκτορα του πανεπιστημίου KU Leuven (Βέλγιο) , της Γεωργίας, τελειόφοιτης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Νικόλα, μαθητή Γυμνασίου.

Είναι:

Απόφοιτη του ΑΤΕΙ Νοσηλευτικής Ηπείρου

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο ”Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας”

Υποψήφια διδάκτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Κάτοχος τίτλων Παθολογικής και Χειρουργικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας

Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ενηλίκων

Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια BLS

Παράλληλα με την εργασία της τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε ΔΙΕΚ της περιοχής, ενώ υπήρξε και εργαστηριακή συνεργάτης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην ΑΤΕΙ Ηπείρου)

Έχει συμμετάσχει ενεργά, παρουσιάζοντας ερευνητικές εργασίες, σε Εθνικά και Διεθνή Νοσηλευτικά συνέδρια (Οξφόρδη, Μαδρίτη, Κόρδοβα)

Γνωρίζει την Αγγλική και Ιταλική Γλώσσα

Scroll to Top