Παπανικολάου Ευάγγελος

Παπανικολάου Ευάγγελος

Γεννήθηκε στις 03 Μαρτίου του 1970 & μεγάλωσε στην Πωγωνιανή αρχικά και κατόπιν στα Ιωάννινα.

Γιος του Γεώργιου Παπανικολάου εκ Ριζοβουνίου Πρεβέζης & της Ελένης Μπαλάσκα εκ Παρακαλάμου Ιωαννίνων.

Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Βλάχου με καταγωγή από Ιωάννινα και Χουλιαράδες. Έχει δύο κόρες.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων και έλαβε την ειδικότητα στο τμήμα Μαιευτικής – Γυναικολογίας.

Εξειδικεύτηκε στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή στο Φλαμανδικό Πανεπιστήμιο Βρυξελλών του Βελγίου.

Ο κύριος Παπανικολάου Ευάγγελος είναι σήμερα παγκοσμίως αναγνωρισμένος ως ειδικός στη θεραπεία της υπογονιμότητας (πιστοποιημένος από την ESHRE και τον EBCOG) και έχει υπηρετήσει για χρόνια στην διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακή κλινική του Φλαμανδόφωνου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών.

Είναι κάτοχος δυο Διδακτορικών διπλωμάτων (PhD) και ενός Master στην Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής.

Από το 2014 διδάσκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου είναι εκλεγμένος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής.

Έχει διατελέσει Επισκέπτης Λέκτορας στο πανεπιστήμιο YALE των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή πορεία του, ανέπτυξε και άλλες δράσεις. Από το 2013 είναι συνιδρυτής της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης “Assisting Nature” στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Ο κύριος Παπανικολάου πολιτικά ανήκει στο χώρο του κέντρου. Το όραμα του για την πατρίδα είναι η τεχνοκρατική επίλυση των προβλημάτων της χώρας μέσω των πολιτικών συγκλίσεων και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο ίδιος είναι ένας άνθρωπος εργασιομανής και πολυπράγμων με μεγάλη αγάπη για τον τόπο του και με στόχο να συνδράμει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη της Ηπείρου.

Scroll to Top