Ραβανού Δήμητρα

Ραβανού – Κολιού Δήμητρα

Γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Έγγαμη με τον επιχειρηματία Γεώργιο Κολιό και μητέρα τριών παιδιών. Δικηγόρος παρ’ εφέταις, κόρη του πρώην Συμβολαιογράφου Πρέβεζας Ιωάννη Νικ. Ραβανού και της Θεανώς Κιουπλίδη.

Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ (Albert- Ludwigs Universität Freiburg) της Γερμανίας και αποφοίτησε από το ΔΠΘ.  Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των ακινήτων (MSc) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Oxford Brookes University).

Από το 2002 διατηρεί δικό της γραφείο στην Πρέβεζα.

Είναι νομικός σύμβουλος στην εξαγωγική εταιρεία «ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΛΙΟΥ ΑΒΕΕ»,  μέλος του Δ.Σ.  του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, μέλος του συλλόγου τριτέκνων Ν. Πρέβεζας και  μέλος του Δ.Σ.  του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

Είναι μέλος της επιτροπής εξέτασης ενστάσεων Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.) επί των αναρτηθέντων Δασικών χαρτών στο Δήμο Ζηρού.

Έχει διατελέσει Αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, Πρόεδρος  της επιτροπής Δημοσίων Κτημάτων του Νομού Πρέβεζας ,  μέλος του ΣΥΠΟΘΑ  (συμβούλια Πολεοδομικών θεμάτων και Αμφισβητήσεων) και Νομικός σύμβουλος της αγροτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης Ε.Ν.Α. (Ένωση Νέων Αγροτών ) Πρέβεζας.

Έχει διατελέσει υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων  και  τομεάρχης στο τομέα δικαιοσύνης στη ΝΟΔΕ Πρέβεζας.

Είναι Υπεύθυνη στο Τομέα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Οικουμενικού Ελληνισμού & Απόδημου Ελληνισμού στην ΔΕΕΠ Πρέβεζας.

Συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ως υποψήφια Βουλευτής στο Νομό Πρέβεζας, στις Εθνικές εκλογές του Ιουλίου  έτους 2019.

Έχει κάνει μουσικές σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Πρέβεζας

Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, και  έχει γνώσεις Γαλλικών και Ιταλικών.

Facebook: Δήμητρα Ιωάννη Ραβανού

Instagram: dimitra_ravanou

Δήμητρα Ιωαν. Ραβανού

Δικηγόρος  MSc

Κολοβού 5  Τ.Κ. 48100 Πρέβεζα

τηλ:  26820 28382

κιν:  6937753232

Email: d.ravanou@gmail.com

Scroll to Top