Σιδηροπούλου Ξύδη Μελίνα

Σιδηροπούλου – Ξύδη Μελανή (Μελίνα)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τον Προμαχώνα Σερρών.

Ο πατέρας της είναι ποντιακής καταγωγής και η μητέρα της μικρασιατικής.

Τα τελευταία 23 χρόνια ζει και εργάζεται στην πόλη των Ιωαννίνων.

Παντρεμένη με τον Βασίλειο Ξύδη το γένος Λιαπίκου, απόστρατο Στρατιωτικό Ιατρό και νυν Επίκουρο Καθηγητή Ακτινολογίας στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων. Μητέρα τριών παιδιών.

Έλαβε τις εγκύκλιες σπουδές της στο ελληνικό Δημοτικό και Γυμνάσιο Φρανκφούρτης στη Γερμανία και στο 3ο Λύκειο Σερρών.

Πτυχιούχος Μαιευτικής και υποψήφια μεταπτυχιακού στην Κοινοτική Μαιευτική του ΠΑ.Δ.Α.

Έχει καλή γνώση Γερμανικών και Αγγλικών.

Μετά την αποφοίτηση της εργάστηκε για 2 χρόνια σε Διαγνωστικό Κέντρο στην πόλη των Σερρών και στη συνέχεια για δυο σεζόν στο νησί Κω ως ξενοδοχοϋπάλληλος (Reception).

Από το 2000 εργάστηκε σε Μαιευτικά Γυναικολογικά Τμήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, και μεταξύ 2006 και 2008 στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής ως εργαστηριακός συνεργάτης. Έκτοτε, εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων (πρώην ΙΚΑ), τοποθετημένη στο Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου.

Είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, συντονισμό, οργάνωση και υλοποίηση δράσεων και ενεργειών για την ανάπτυξη του θεσμού του Οικογενειακού Προγραμματισμού, την διενέργεια μαθημάτων γονεϊκής προετοιμασίας (ανώδυνος τοκετός) και τον συντονισμό δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας.

Συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια, ημερίδες και ενημερωτικές επιστημονικές εκδηλώσεις ως διοργανώτρια και ομιλήτρια. Είναι μέλος ελληνικών Επιστημονικών Εταιρειών.

Είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Ηπείρου από το 2016 και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου από το 2022 έως σήμερα. Από την θέση της αυτή αγωνίζεται για την προαγωγή της μαιευτικής φροντίδας στην χώρα μας, την βελτίωση των μαιευτικών υπηρεσιών προς τον συμπολίτη μας, και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου.

Ασχολείται με τα Εικαστικά και ιδιαίτερα με την ζωγραφική.

Είναι μέλος της Αδελφότητας Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου.

Scroll to Top