Σίμου Τάσιου Αναστασία

Σίμου- Τάσιου Αναστασία 

Γεννήθηκε στις Κιρκιζάτες Φιλοθέης Άρτας.

Είναι παντρεμένη με τον Αριστείδη Τάσιο, υπάλληλο ΤΟΕΒ Άρτας και έχουν δυο παιδιά το Βασίλη, Ψυχολόγο και τη Θεοδώρα  Οδοντίατρο . Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης- Θεολόγος στην ειδικότητα διορισμένη μέσω ΑΣΕΠ το 2002.

 Έχει υπηρετήσει στις περισσότερες σχολικές μονάδες του Ν. Άρτας με προσωρινή τοποθέτηση στο Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο Ανέζας καθώς και Γυμνάσιο Κωστακιών Άρτας.

Μέλος του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς», του Λυκείου Ελληνίδων, του συλλόγου Εσπεριδες Φιλοθέης Άρτας.

Ασχολείται ενεργά με την αυτοδιοίκηση, ήδη 20 χρόνια

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε η μόνη γυναίκα στο ΔΣ του πρώην Δήμου Φιλοθέης και διετέλεσε Πρόεδρος αυτού.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε πρώτη σε αριθμό ψήφων στο Δήμο Φιλοθέης. Από το 2006-2010 υπήρξε πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής ,μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Φιλοθέης και του ΔΣ του Παιδικού Σταθμού.

Το 2008 εκλέχτηκε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας των Δύο Φύλων, αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών.

Αποτελεί μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήρθε δεύτερη σε αριθμό ψήφων στο διευρυμένο πλέον δήμο Αρταίων. Το 2012-2013 διατέλεσε αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου και μέλος του ΔΣ στη Κοινωφελή Επιχείρηση .

Υπήρξε μέλος του ΦΟ.Δ.Σ.Α της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και μέλος της ΠΕΔ Ηπείρου.

Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου του 2012 ήταν υποψήφια Βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία.

 Στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό Αξιοβίωτη Ανάπτυξη του Αλέξανδρου Καχριμανη.

Το 2019 ορίστηκε από τον Περιφερειάρχη Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Δια Βίου Μάθησης Κοινωνικής Συνοχής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το 2021 ορίστηκε από τον Περιφερειάρχη Θεματική Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα προώθησης και προβολής τοπικών προϊόντων.

Scroll to Top