Τσιάρα Σταυρούλα

Τσιάρα Σταυρούλα

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, όπου και διαμένει μόνιμα.

Κατάγεται από το Γραμμένο. Έγγαμη  με τον Καρδιολόγο  ιατρό  Κ. Παππά και  έχει μια θυγατέρα, ιατρό ρευματολόγο.

Αποφοίτησε  από την Ιατρική Σχολή  του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί την αγγλική και την γαλλική γλώσσα.

Εκπλήρωσε  την υπηρεσία υπαίθρου σε  Αγροτικά Ιατρεία του Νομού Ιωαννίνων.

Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χ΄ Κώστα» ως Ειδικός Παθολόγος.

Άσκησε την Ιατρική ως ελεύθερος επαγγελματίας στην πόλη των Ιωαννίνων και ως ιατρός του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Από το 1997 έως και   σήμερα  εργάζεται ως Καθηγήτρια Παθολογίας  της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στην Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Royal Free Hospital, University College, London UK,   σε θέματα αθηροσκλήρωσης και θρόμβωσης   και στο Imperial College, Hammersmith Hospital, London UK, σε θέματα θρόμβωσης,  αιμορραγικών διαθέσεων και στις σύγχρονες θεραπευτικές  προσεγγίσεις στα νοσήματα αυτά.

Έχει πλούσιο κλινικό και διδακτικό έργο, όπως επίσης  ερευνητικό και συγγραφικό έργο δημοσιευμένο σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ξένα συνέδρια ως ομιλήτρια και πρόεδρος στρογγύλων τραπεζών. Είναι μέλος   ελληνικών και διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών  και του  Βασιλικού Κολεγίου Ιατρών της Μεγ. Βρετανίας.

Ήταν εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου  Ιωαννίνων από το 1990. Έχει  χρηματίσει Γενικός Γραμματέας για δυο θητείες και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού από το 2010 έως το 2022.

Είναι Εκλεγμένη Αντιπρόεδρος Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ανώτατού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ.

Είναι Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ηπείρου.

Scroll to Top