Βλέτσας Βασίλειος

Βλέτσας Βασίλειος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα κάτοχος τίτλου σπουδών από το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με μεταπτυχιακές σπουδές στην Χημεία και Τεχνολογία Υλικών. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Κατάγεται από την Πλατανιά του Δήμου Ιωαννιτών (Δ.Ε. Παμβώτιδας).

Έχει ενεργή συμμετοχή στην αυτοδιοίκηση της Ηπείρου, καθώς έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, καθώς και Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής, Διαχείρισης και Προστασίας της Λίμνης Παμβώτιδας, Πρωτογενούς Τομέα και Λαϊκών Αγορών. Παράλληλα, είναι εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Αποβλήτων Ηπείρου και στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες Ελλάδας.

Τέλος έχει ασχοληθεί με περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής, καθώς και με ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή και την κλιματική ουδετερότητα.

Scroll to Top